Interactive Program

September 19, 2017

Networking Event

  • Registration: 5:00 pm
  • Social & Snacks: 5:30 pm
  • Speed Networking: 6:00 pm

Location

Manasc Isaac Edmonton Office
10225 100 Avenue NW
Edmonton, Alberta, T5J 0A1

Attendee Type
Ticket Price
EGP
$15.00
Members
$25.00
Non-members
$30.00

Kick-off the 20th Annual Alberta Sustainable Building Symposium and branch out and increase your green building connections at this “speed networking” style event. The Emerging Green Professionals (EGP) of the Alberta Chapter of the Canada Green Building Council invite anyone involved or interested in the green building industry to come out for an evening of fun and connections. Build relationships and gain insight into the industry!

Session Categories

Stories of the Green Building Movement
The Way We Build
Climate Change
Next 20

September 20, 2017

7:30 am
Registration & Breakfast
8:30 am
Opening Remarks
8:35 am
Session
Speaker
PANEL DISCUSSION: Less Is More – Sustainability in Alberta
Tanya Doran Stephani Carter Vivian Manasc Monica Curtis
9:20 am
Session
Speaker
Carbon as the New Metric: CaGBC’s Zero Carbon Building Standard
Mark Hutchinson
9:45 am
Session
Speaker
City Of Edmonton – Remarks & 104th Avenue Tour Launch
Mike Mellross
10:00 am
Coffee Break
10:15 am
Session
Speaker
Make the Local Global: I Say LEED, You Say Protect Mother Earth (30 minutes)
Markous Gad Heather Bretz Zoë Rezac
Reimagine (30 minutes)
Vivian Manasc
Alberta Green Building Innovation Showcase – Home Grown Advanced Materials for Green Buildings (60 minutes)
Lori-Jo Graham Brian Rozamhel Tam Tekle Terry Radford Dennis Cuku Melanie Ross
10:45 am
Session
Speaker
Living, Working, and Playing in Downtown Edmonton (Tower E) (30 minutes)
Matt Roper Erica Baranik
Connecting School Infrastructure With Student Learning (30 minutes)
Kathy Worobec Aaron Dublenko Tanya Doran
11:15 am
Coffee Break
11:30 am
Session
Speaker
Three Successes & Three Challenges of the Canadian Charter LEED-ND TwinHills Calgary (30 minutes)
Susan Nelson
Town of Devon’s Journey to Net Zero Future for 2050 (30 minutes)
Andy Tchir
Alberta Green Building Innovation Showcase: Intelligent Innovations for the Construction Sector (60 minutes)
Jeff Bell Dale Beard Chris Ohlmann Jeff Taylor Dan Doherty
12:00 pm
Session
Speaker
Combining Sustainability With Musical Precision: Studio Bell, Home of the National Music Centre (30 minutes)
Jeff Rent
A Sustainability Framework for Urban Density in Calgary (30 minutes)
Dr. Azzeddine Oudjehane Taylor Shoup Shahab Moeini
12:30 pm
Lunch & Alberta Green Building Awards
1:30 pm
Session
Speaker
Edmonton Clinic Health Academy: Green Building Tour (60 minutes)
Sascha Jansz Keith Hollands
Implementing Edmonton’s Community Energy Transition Strategy (60 minutes)
Jenny Hong Lisa Dockman Mike Mellross
The Link Between Human Centric Lighting Design & Sustainable Building (30 minutes)
Ellie Niakan
2:00 pm
Session
Speaker
LEED for Existing Buildings Version 4 and the Arc Performance Score – Case Studies (30 minutes)
Ben Campbell Joseph Der
2:30 pm
Coffee Break
3:00 pm
Session
Speaker
High Performance Building Operations: The Story Behind Rogers Place (30 minutes)
Mike McFaul
Community Resilience: TOD and The Power of Transit (60 minutes)
Ryan Bragg
Integrative Design: The Story Behind Worthington Waterless WC (30 minutes)
Mike Worthington
3:30 pm
Session
Speaker
The Future of Buildings and Canada’s Role (30 minutes)
Akua Schatz
Material Considerations in LEED v4 (30 minutes)
Marsha Gentile
4:00 pm
Session
Speaker
KEYNOTE PRESENTATION: The 6000 Piece Puzzle that Creates the Larger Picture
Kellie Ballew Celeste Thiesen
4:45 pm
Session
Speaker
KEYNOTE PRESENTATION
Kevin Hydes
5:30 pm
Closing Reception